Πρόσβαση στο νησί

Σελίδα 1/1 Χάρτες ››

Ο αερολιμένας "Διαγόρας" είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται 17χλμ από την πόλη της Ρόδου που είναι χτισμένη δίπλα στην Μεσαιωνική Πόλη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλές συχνές διεθνείς πτήσεις Charter είναι διαθέσιμες συνδέοντας το νησί με όλους τους ευρωπαϊκούς κύριους αερολιμένες καθώς επίσης και τους περισσότερους από τους κεντρικούς παγκόσμιους αερολιμένες. Πολλές τοπικές καθημερινές πτήσεις γίνονται επίσης προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο (Κρήτη), Kω, Kαστελλόριζο, Κάρπαθο κ.α

Οι Θαλάσσιες συγκοινωνίες διεξάγονται μέσω του εμπορικού λιμανιού που βρίσκεται στην πόλη, και φιλοξενεί διεθνή και τοπικά πλοία. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια που συνδέουν τη Ρόδο με την Αθήνα (Πειραιά), Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κύπρο και την Τουρκία. Η Ρόδος είναι ο συνδετικός κρίκος της υπόλοιπης Ελλάδας με όλα τα γειτονικά νησιά μέσω των εκτενών ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και υδροολισθητήρων - υδροπτερύγων (Ιπτάμενα Δελφίνια).
Την τουριστική περίοδο γίνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές στο πανέμορφο νησί της Σύμης (ο νεοκλασικός οικισμός της προστατεύεται από την UNESCO) με καράβια που φεύγουν από το λιμάνι της Ρόδου ή τη μαρίνα –απέναντι από τη Νέα Αγορά. Το ταξίδι προς τη Σύμη διαρκεί μόνο μία ώρα. Το επόμενο πιο κοντινό νησί είναι η γραφική Χάλκη, για την οποία υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια.

Ταξιδέψτε με Aegean